העוצמה הפנימית שלנו
היכולת לתת מעצמך ולפעול לתיקון עולם מתחילה בהכרה ובהבנה של הערך האישי שלך. לפי מריאן ויליאמסון, הפחד מהאור האישי ומהעוצמה הפנימית מונע מאתנו לצאת לאור.
החשש העמוק ביותר שלנו אינו מפני אזלת ידינו. פחדנו העמוק ביותר הוא שכוחנו גדול עד אין-קץ. האור שלנו, לא החושך שלנו, הוא המפחידנו יותר מכול. אנחנו שואלים את עצמנו: "מי אני שאהיה מבריק, נהדר, מוכשר, מקסים?" ובעצם, מי אתה שלא תהיה כל אלה?
[…] נולדנו כדי להפגין את תהילת אלוהים שבתוכנו, בתוך כל אחד ואחד. ובעוד אתה מניח לאור לזרוח, מקבלים זאת אחרים בתת-מודע כאישור לעשות כן אף הם. כשאנו משתחררים מפחדינו, עצם נוכחותנו יש בה כדי לשחרר אחרים.
מריאן ויליאמסון, בחזרה לאהבה: הרהורים על עקרונות "הקורס בנסים", תרגום: אסתר וכטל, עולם הרוח, אור עם 1992 עמ' 158
מריאן ויליאמסון (נולדה ב-1952) היא סופרת ומורה רוחנית יהודייה אמריקאית. היא כתבה ספרי הדרכה רוחניים רבים בסגנון "העידן החדש" (New age) והקימה ארגונים העוסקים בסיוע לנזקקים, קידום השלום ומיגור העוני בעולם.
הקטע שלפנינו הוא מספרה בחזרה לאהבה הטוען שבני האדם נולדים עם נטייה טבעית להתמקד באהבה ושהפחדים הנטמעים בהם לאורך השנים מכסים על אישיותם הפלאית והטהורה. תפיסה זו היא גישה רווחת בפילוסופיית "העידן החדש" שטוענת שיש עצמי ראשוני בעל ידע רוחני גבוה ושעלינו לגלות אותו מחדש.
תכל'ס איך ניגשים לנושא?
- קראו את הקטע של מריאן ויליאמסון ודונו בו.
מדברים
- על פי ויליאמסון, מהו הפחד הגדול ביותר שלנו? האם אתם מסכימים איתה? הסבירו.
- אם לא נפחד מהאור שלנו, מה זה יאפשר?
- אילו פחדים מונעים מאנשים להראות את האור שלהם לאחרים? מה הטעות בכך?
- אילו תכונות טובות שלכם מוסתרות מתוך פחד? כיצד ניתן לרתום תכונות אלו לנושאים בתיקון עולם שהם חשובים לכם?
אפשר גם
- תוכלו להקריא את הקטע המיוחס לרב קוק "לכל איש יש נר". שבו במעגל ותנו לכל תלמיד נר אחד. כאשר הנר כבוי, יחשוב כל תלמיד בשקט על תכונה אחת חיובית שלו. קראו את השיר של מוראל רוסמן המבוסס על דברי חכמים: "המדליק נר מנר, הנר דולק וחברו אינו חסר" (במדבר רבה, פרשה יג). אחר כך יגיד תלמיד אחד בקול מהי התכונה החיובית שלו וידליק את הנר שלו. הוא ידליק את הנר של החבר לידו, והחבר יגיד מהי התכונה החיובית שלו, וכן הלאה.
- תוכלו להאזין לשיר "אני פלא" המבוסס על דברי רבי נחמן מברסלב (חיי מוהר"ן רנו) או לשיר "אתה פלא" של חוה אלברשטיין ששרה אסתר רדא. חלקו לתלמידים דפים, ובקשו מהם לצייר במרכז שמש ובתוכה לכתוב את שמם. על קרני השמש הם יכתבו דברים שמעידים שהם פלא בעיני הוריהם, חבריהם, מוריהם ועצמם. אם קשה להם לחשוב מה פלאי בהם, הנחו אותם לחשוב מה היו אחרים אומרים עליהם. אפשר להשמיע את השירים ברקע בזמן העבודה. אפשר להרחיב על השיר "אתה פלא".