מנגישים את הארץ
מטיול בארץ נהנים בדרך כלל אנשים בריאים, אך בשנים האחרונות נעשה מאמץ מיוחד לאפשר גם לבעלי מוגבלויות לסייר במקומות שעד כה לא יכלו לטייל בהם באמצעי הנגשה שונים.


במדינת ישראל יש חוק המחייב הנגשה של מוסדות ומקומות ציבוריים. אומנם עדיין לא די בכך, אך התחום מתפתח ומתקדם. החוק אינו מחייב הנגשה של כל אתרי הטבע, אך בעקבות תקנות שנקבעו על פי חוק שוויון לאנשים עם מוגבלויות, רשות הטבע והגנים משתדלת להנגיש אתרים רבים ככל האפשר באמצעים כמו אמצעי הכוונה והדרכה קוליים, שלטים בכתב ברייל, מסלולים מתאימים לכיסאות גלגלים ועוד.
מה עושים במקומות שאי אפשר להנגיש? בהרים שיש לטפס עליהם? לשם כך קמו חברות שונות שמשתדלות לספק לבעלי מוגבלויות רבים ככל האפשר את היכולת לטייל גם במקום שנראה קשה לגישה.
תכל'ס איך ניגשים לנושא?
- הקרינו לתלמידים סרטון המציג את הטְרֶקֶר – כיסא גלגלים המאפשר טיול במקומות רבים. זה סיפורה של חברת פראטרק, מפתחת הטרקר.
מדברים
- במה מהווה טיול בארץ אתגר לבעלי מוגבלויות? (שוחחו על אנשים עם קשיי הליכה או שיתוק, קושי בידיים, קשיי ראייה בדרגות שונות, חירשות ועוד.)
- מה מאפשר הטרקר? מה הוא אינו מאפשר? (למשל טיול עצמאי).
- מדוע חשוב להנגיש אתרי טיולים?
- באילו אמצעים יכולים לדעתכם אתרי הטבע בארץ להשתמש כדי להנגיש אותם לקבוצות מגוונות?
- הציעו המצאה טכנולוגית שתוכל לסייע בהנגשת אתרים לטיול עצמאי של בעלי מוגבלויות, בלי לעשות שינוי באתר עצמו.
אפשר גם
- אם יש בקרוב טיול שנתי, תנו לתלמידים משימה: לבדוק בזמן הטיול אם האתרים מונגשים לבעלי מוגבלויות ולהציע שינויים שאפשר לעשות בהם כדי להנגיש אותם.
קישורים ברשת
- כתבה על כמה אמצעים טכנולוגיים שמקילים את הטיול בארץ על בעלי מוגבלויות