פוד-טק: להאכיל את העולם
תעשיית הפוד-טק מחפשת פתרונות בני קיימה להאכלת אוכלוסיית העולם בעתיד, למיגור הרעב ולייצור מזון ללא נזק סביבתי.
פוד-טק הוא ענף של טכנולוגיית המזון המפתח ומייצר סוגי מזון חדשים, בעיקר מזונות שיהוו תחליף למזונות מהחי ולמזון המזיק לבריאות. בפוד-טק משתמשים בטכנולוגיות משוכללות כמו הדפסת מזון, מערכות תזונה מותאמת, ביוטכנולוגיה ועוד. לקראת הגידול הצפוי של אוכלוסיית העולם ל-10 מיליארד בני אדם עד 2050 ( לעומת כ-8 מיליארד ב-2020 למשל) ולנוכח הידלדלות המשאבים הטבעיים בגלל שימוש יתר בחקלאות התעשייתית, תעשיית הפוד-טק מחפשת פתרונות להאכלת אוכלוסיית העולם. כמו כן היא מנסה לטפל בבעיות כמו מגפת ההשמנה, הרעב במדינות מתפתחות ומשבר האקלים. כך לדוגמה ייצור "בשר מתורבת" במעבדה מאפשר צמצום בגידול הבקר, אחד הגורמים העיקריים לפליטת גזי חממה ולשינויי האקלים.
תכל'ס איך ניגשים לנושא?
- בקשו מהתלמידים לדמיין אוכל עתידני, לציירו על דף ולהציג לכיתה את הרעיונות.
- הציגו את הכתבה "הנטפליקס של המזון" והסבירו מהו פוד-טק.
מדברים
- בכתבה מוזכר משבר המזון העולמי שצפוי לקרות עד 2050, אז יחיו בעולם 10 מיליארד בני אדם. חשבו: למה גידול אוכלוסיית העולם ישפיע על המזון?
- תעשיית הפוד-טק עוסקת ביצירת מזון בריא יותר ומקיים יותר (שומר יותר על הסביבה) ובהתמודדת עם רעב בעולם. למה הנושאים האלה חשובים? הביאו דוגמאות: איך מזון משפיע על הבריאות או על הסביבה?
- אילו פתרונות מוצגים בכתבה? על אילו בעיות הם עונים?
- חשבו על הצעות נוספות לניצול תעשיית ההיי-טק לפתרונות בתחום המזון.
- במה פוד-טק יכול להיחשב ערך יהודי? (הוא יכול לממש ערכים יהודיים כמו דאגה לעניים או תיקון עולם.)
אפשר גם
- אפשר לצפות בכתבה על תערוכת פוד-טק. בסרטון אומר אחד היזמים בכנס שתחום הפוד-טק נועד לתת מענה "לקטסטרופה שעומדת להתרחש בתחום המזון". מה הן הסיבות למשבר המזון הצפוי בעתיד בעולם שהוא מונה ושמוזכרות בכתבה?
- אפשר ללמוד על הצלת מזון להתמודדות עם בזבוז מזון, פגיעה בסביבה ומחסור בביטחון תזונתי.
- אפשר ללמוד על ההשפעות השליליות של מזון מזיק כמו סוכר ומשקאות ממותקים.
- אפשר גם להרחיב על ההשפעה הסביבתית המזיקה של המזון שלנו על הסביבה, למשל גידול בקר, גורם בולט במשבר האקלים.